Integratie van jongeren

Een tweede kans, een tweede leven: kamertraining Bacau, Roemenië 

 

Kamertraining Project in het kader van Asociatia Betania in Bacau is een plek waar honderden jongeren een nieuw begin vinden. Iets waarover ze misschien niet durfden te dromen. Hier vinden ze onderdak, eten, onderwijs en zorg. In feite vinden ze een familie die ze nooit eerder hadden. Het sociaal integreren van jongeren die uit tehuizen (kinderhuizen) komen en het terug in de samenleving brengen van jongeren in probleemsituaties zijn projecten waar Stichting Wanna’ Help! zich voor inzet.

 

Dit project is bedoeld voor zowel jongeren die voorheen in staatscentra werden opgevangen (Algemene Dienst voor Sociale Bijstand en Kinderbescherming), als voor hen die in riskante omstandigheden verkeren (o.a. slachtoffers van mensenhandel).

 

 

Doelgroep: 

 

  • jongeren die na hun 18e jaar uit de staatskinderhuizen worden gezet;
  • jongeren in de problemen;
  • slachtoffers van mensenhandel.

 

 

Doelen van het project: 

 

  • het vormen van een juiste houding in de werkomgeving;
  • een stabiele en veilige verblijfplaats om de voorbereiding van een zelfstandig leven in de maatschappij goed te laten verlopen;
  • ondersteuning bij scholing en herscholing voor degenen die geen baan kunnen vinden.

 

Hoe werkt het?  

 

De jongeren die in het centrum komen, moeten bij hun toelating een contract tekenen, waarmee ze zeggen akkoord te gaan met het aangeboden programma. Het is geen vaste groep voor een vaste periode: wie duidelijk voortgang boekt op het gebied van sociale integratie, verlaat het centrum en maakt plaats voor iemand anders.

 

De eerste zes maanden krijgen de gebruikers alle faciliteiten van het centrum gratis. Vervolgens dragen ze bij aan de onderhoudskosten. Ze betalen de helft van de huur, zoals die vastgesteld is door de programmacoördinator. In het laatste traject van hun verblijf betalen de gebruikers de volledige huur. Zo leren ze om te gaan met geld en wat er komt kijken bij een zelfstandig leven op lange termijn.

 

 

Kosten per jaar

 

De kosten per jaar voor 1 persoon zijn tussen EUR 2700,- en EUR 3000,- .
Download hier de begroting per 2016 van de Kamertraining Project.

 

 

 

 

Resultaten

 

 

Vanaf het begin tot op dit moment heeft het Centrum voor

Integratie in Bacau onderdak, maaltijden, banen, mogelijkheden om verder te

studeren en integratie naar een zelfstandig leven geboden aan

226 jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar.

 

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios