Casa Kiwi

Uitbreiding Casa Kiwi 

SWAP, de goede doelen stichting van APG, is in september in Roemenië geweest. Met een donatie van EUR 10.000 aan Wanna’ Help wordt gewerkt aan de uitbreiding van Casa Kiwi, een opvanghuis voor verwaarloosde en getraumatiseerde kinderen in Roemenië.

 

In circa 10 dagen tijd wordt de opslagruimte gereed gemaakt voor de verbouwing tot een huis met kamers voor vijf tieners plus een trainingsruimte. In het bestaande gebouw worden de keuken, badkamer, trainingsruimte en kantoor gerenoveerd en uitgebreid. De acht APG-ers die in Roemenie de handen uit de mouwen hebben gestoken zijn Martijn Olthof, Mariette Botes, Roberto Nonnis, Ronald  Hoevenaars (en dochter Linge), Lieke van der Horst, Florin Toth, Nike Darley en Malika Droste.

 

Het totale budget nodig voor deze uitbreiding is EUR 60.000. Stichting Wanna’ Help zamelt dit bedrag in zodat de jongeren in het huis van Kiwi die de leeftijd van 18 jaar bereiken, hier kunnen wonen en vast kunnen werken aan hun zelfstandig leven.

 

Wil je meehelpen bouwen? Neem dan contact met ons op! Wij zoeken mensen die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken en ons niet alleen financieel maar ook fysiek helpen.

 

Zie ook onze inzamelingsactie via Facebook: Brick by Brick for Casa Kiwi

Lees hier de blog van APG SWAP reis in Roemenië

Lees meer over Casa Kiwi:

Casa Kiwi, Targu Mures, Roemenië

 

In het hart van Targu Mures ligt een door ‘Casa Kiwi’ gesticht ‘familie-huis’. Hier krijgen kinderen een gedegen opvang, waar de moeders op een verantwoorde manier op hen toezien onder professionele begeleiding. Zij willen de kinderen een onbezorgde jeugd geven, die ze daarvoor niet hebben gekend. Stefi en Luminita zijn onze rechterhanden in Roemenië. Zij zorgen dat deze kinderen de warmte krijgen die zij verdienen in een veilige omgeving. Net als Stichting Wanna’ Help! gelooft Casa Kiwi in de rechten van een kind, namelijk het recht: om gelukkig te zijn, om liefde te ontvangen, om beschermd te mogen worden, om iemand ‘vader’ of ‘moeder’ te noemen.

 

Ook geloven wij dat het gezin of familie het centrum is voor het opbouwen van sociale relaties en vaardigheden die nodig zijn om in de toekomst op eigen benen te staan. Daarnaast is het gezin ook een centrum van educatie en persoonlijke ontwikkeling voor de kinderen.

 

Nationale Adoptie 

 

De organisatie is gemachtigd zowel dossiers van de adoptieouders als van de adoptiekinderen aan te leggen. Onder verantwoordelijkheid van opgeleid personeel, wordt kwaliteit, vertrouwelijkheid en efficiënte serviceverlening maximaal gewaarborgd.

 

Met open armen

 

In 2006 werd in Roemenië de wet ter bescherming van het kind veranderd. Er mochten geen kinderen van 0 tot 2 jaar meer in zogenaamde ‘familiehuizen’ worden opgenomen. Casa Kiwi zocht naar praktische manieren om deze doelgroep toch te helpen. Vaak belandden deze kinderen voor maanden of zelfs jaren in ziekenhuizen.

 

‘Open Armen’, is een initiatief van Casa Kiwi om op een praktische manier invulling te kunnen geven aan het helpen van kinderen van 0 tot 2 jaar. We geloven dat adoptie de beste oplossing is voor alleen gelaten kinderen en dat ze in gezinsverband het beste sociale relaties kunnen opbouwen. Ieder kind heeft recht op een liefdevol gezin waarin het opgevoed wordt en liefde mag ervaren. De enige maas in de wet was het creëren van een netwerk van ‘maternal assistants’, waar kinderen tussen de 0-2 jaar geplaatst konden worden gedurende het proces waarin hun sociale en juridische status wordt uitgezocht. Deze ‘maternal assistants’ van ‘Open Armen’ worden getraind bij de afdeling sociaal werk en kinderbescherming in Targu Mures. Casa Kiwi startte in september 2007.

 

Als het hart van een kind voor een ander open gaat en het ook liefde terug kan ontvangen, is dat iets wat een enorme voldoening geeft.

 

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios