"Samen drumden we met onze handen…"

Written by oanacipca

Posted on September 30, 2015

“Samen drumden we met onze handen…”
Andrei heeft gevoel voor ritme, dat merkte we al snel op toen wij stil naast hem zaten en zijn binnensmonds beatbox hoorde. “Samen drumden we met onze handen op de bank waarop we zaten, een geweldig universeel muzikaal moment.
Onderzoek heeft aangetoond dat muziek het brein in vele opzichten stimuleert. Van zintuigelijke- tot gedrag stimulatie, van emotionele tot motorieke skills. Vandaar dat ook al op jonge leeftijd muziek wordt gestimuleerd.
Omdat wij dit talent in Andrei zien, betaalt Stichting Wanna’Help! zijn drumlessen die worden verzorgd via Scoala Populara de Arte in Targu Mures.
Andrei is door Casa Kiwi opgevangen nadat hij 3 jaar in een kinderziekenhuis had “gewoond“. Hij heeft kanker overleefd en hij moest daarna een flinke leerachterstand inhalen. Casa Kiwi heeft hem daarin begeleid.
De eerste keer dat ik Andrei ontmoette, kwam hij over als een warme jongen, die de andere jongetjes in huis in bescherming nam. Hij was de beste maatjes met Michi, met wie hij vaak hand in hand liep. Ook is Andrei een zorgzame grote broer voor zijn zus Roza (ook wonend in Casa Kiwi).
Al snel ontdekten wij dat hij goed overweg kon met onze videocamera en fototoestellen. Hij vertelde ook dat hij later iets met fotografie en film wil doen. Hij heeft daarvoor duidelijk talent. Op zijn 13de verjaardag heeft hij daarom een fototoestel en videocamera gekregen van Fotoclub ´t Experiment uit Oosterhout, zodat hij zijn passie voor fotografie verder kan ontwikkelen.
De hulp van onze donateurs zorgt ervoor dat we talenten van weeskinderen benutten op het juiste manier. Blijf ons helpen om te investeren in talenten van kinderen zoals Andrei!
[maxbutton id=”1″]

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios