Ik wil eerst een carrière en dan een gezin.

Written by oanacipca

Posted on October 22, 2016

Stefania werd van het ene kinderhuis naar het andere gebracht. Vanaf de kraamafdeling ging ze direct naar kinderhuis nr. 2 in Bacau, daarna naar het Henri Coanda kinderhuis. Daarna naar Profamilia, terug naar het 1e kinderhuis en weer naar Profamilia. Op haar zesde jaar kwam ze er achter dat die jongen met die grote, donkere ogen haar broertje was.

 

“We zaten in dezelfde groep, maar ik wist niet dat hij mijn broertje was. Het was heel belangrijk voor me dat ik tenminste niet meer alleen was.”

Stefania heeft het “Grigore Antipe” Lyceum afgerond en leert nu verder voor ziekenverzorgende. Haar prioriteiten zijn heel duidelijk:

“Ik wil eerst een carrière en dan een gezin. Dit is de volgorde! ”

 

Ze zegt dat ze een fijne jeugd had ook al is ze opgegroeid zonder ouders. “ Met goede en slechte tijden, ik vond mijn jeugd leuk”, zegt Stefania. “Andere kinderen hadden een veel slechter leven dan ik, ik wil daar niet over klagen. Ik kijk nu alleen maar vooruit. Ik zal een mooi beroep krijgen en slagen in het leven. Niets kan me tegenhouden!

Geschreven door Silvia Pătrăşcanu

 

Het centrum voor integratie van jongeren in het kader van Asociatia Betania beschermt 28 jongeren van 16 tot 26 jaar. Zes zijn studenten in Boekarest en wonen in een voorziening van Asociatia Betania. 22 jongeren wonen bij Betania in Bacau. De jongeren in de hoofdstad zijn studenten aan diverse universiteiten als economische wetenschappen, politieke wetenschappen, psychologie en pedagogiek. De jongeren op de thuisbasis van Betania werken en leren. 10 van hen hebben speciaal onderwijs gevolgd en hebben nu een baan. Twee van hen zijn ingeschreven op universiteiten in Bacau, één volgt economische wetenschappen en de ander fysiotherapie. De anderen ronden hun lyceum af en volgen opleidingen voor ziekenverzorgende.

 

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios