Samenwerken aan integratie van jongeren uit kinderhuizen

Written by oanacipca

Posted on October 23, 2016

Samenwerken aan integratie van jongeren uit kinderhuizen
Integratie van jongeren uit kinderhuizen en slachtoffers van mensenhandel is voor Stichting Wanna’ Help de volgende stap. Weeskinderen die 18 jaar worden, moeten bijna altijd het weeshuis verlaten. Vanaf dan moeten zij zichzelf zien te redden. Tegen dit moment zien de kinderen enorm op. Rond hun 13de – 14de jaar beginnen ze zich dit te realiseren. Het maakt hen erg onzeker over hun toekomst.
p1080572Kamertraining in het kader van Asociatia Betania in Bacau is een plek waar honderden jongeren een nieuw begin vonden. Iets waarover ze misschien niet durfden te dromen. Hier vonden ze onderdak, eten, onderwijs en zorg. In feite vonden ze een familie die ze nooit eerder hadden. Dit spreekt onze Stichting enorm aan en daarom willen we de krachten bundelen en samen met Associatia Betania in Bacau Roemenië, zorgen dat nog meer jongeren een toekomstperspectief krijgen.
“Als ik Wanna’Help zeg dan denk ik aan de toekomt. Met deze hulp begrijpen hoe het is om een baan te hebben, hoe het leven in werkelijkheid in elkaar zit. Persoonlijk ben ik er trots op om hier te wonen. Het zijn goede omstandigheden, ik communiceer meer met mensen om mij heen. We leren te waarderen en onze naaste lief te hebben. Hier zijn we als een familie. De mensen hier steunen ons om te slagen in het leven. Ik ben er 100% van overtuigd dat er na mijn vertrek een mooie toekomst voor mij ligt.” Zegt I. een studente van 19 jaar.
128-2887_img-150x150De Kamertraining is echt de magische plaats waar een sombere toekomst veranderd in een stralend nieuw begin. Daar waar, tussen tranen en een glimlach van de meisjes, een vaak verdrietig verleden wordt afgesloten en met vertrouwen een nieuwe start wordt gemaakt. Een begin zoals ze zelf wensen. Hier krijgen ze de steun hun opleiding te beginnen of af te ronden. Met inbegrip van de universiteit. Hier krijgen ze de kans een vak te leren en een baan te vinden. Om zelfstandig in het leven te kunnen staan.
“Ik zag het lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Nieuwe kansen die ik via Betania kreeg.” Zegt N. een studente van 23 jaar. “Asociatia Betania helpt jongeren om onze weg te vinden in het leven. Ze bieden een thuis maar ook een familie waar ik me veilig voel. Hier vind ik advies en steun. Het is een kans voor jongeren om hun weg weer te vinden.” zegt F. 20 jaar, zij heeft een baan door steun van het team van Betania.
Lees meer over dit project hier

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios