Provincie Limburg kiest Stichting Wanna’ Help voor de Kerstactie 2016

Written by oanacipca

Posted on October 30, 2016

Provincie Limburg heeft Stichting Wanna’ Help! gekozen als goed doel voor de Kerstactie 2016. De medewerkers van de Provincie krijgen ook dit jaar de mogelijkheid om hun kerstpakket te schenken aan een goed doel.
Leden van de Personeelsvereniging hebben een voorstel voor een ‘goed-doel-als-kerstpakket’ aangedragen. Medewerkers van Provincie Limburg die kiezen om geen kerstpakket te ontvangen schenken het bedrag dat staat voor het eindejaarsgeschenk (€ 20,-) aan ons goede doel; Ook gaat de opbrengst van de kerstlunch en een aanvullende collecte/actie tijdens de kerstlunch naar ons goed doel.
De directe betrokkenheid van een medewerker van de Provincie Limburg die lid is van de personeelsvereniging, was een voorwaarde om in aanmerking te komen als ‘Goed Doel 2016’. Astrid Hahnraths,  ‎Projectleider Verkeersveiligheid bij Provincie Limburg en Secretaris van Commissie Subsidies bij Stichting Wanna’ Help heeft onze aanvraag met succes ingediend. Astrid is zeer betrokken bij de activiteiten van de Stichting en betekent veel voor wees-en achtergelaten kinderen.
Kerstactie Doel
IMG_5650Het doel van de Stichting is om een positieve bijdrage te leveren aan bestaande lokale instellingen die zich inzetten voor het welzijn van kinderen die in de steek gelaten zijn door hun eigen familie, of wees zijn. Met de donaties kan Stichting Wanna’Help het kinderziekenhuis in Tarnaveni Roemenië verder verbouwen. Het kinderziekenhuis behandeld gemiddeld 70 kinderen per maand. Regelmatig worden er baby’s achtergelaten. Totdat deze baby’s geplaatst kunnen worden in een gastgezin of een weeshuis, kan het maanden en soms wel jaren duren.
IMG_2116Ons team bezoekt regelmatig deze ziekenhuizen om tijdig in te grijpen en om het proces van plaatsing in een thuisomgeving te versnellen. Stichting Wanna’ Help! heeft een budget van EUR 15.000,- nodig om het kinderziekenhuis uit Tarnaveni te voorzien van nieuwe badkamers (het verbouwen van de badkamers), kinderbedden en babyspeelgoed, isolatie van de kozijnen, nieuwe vloeren evenals het inrichten van een thuisomgeving waar baby’s veilig kunnen spelen. Op deze manier kunnen deze baby’s geprikkeld worden door hun omgeving in plaats van dat zij lang in bed liggen zonder speelgoed en warm contact.
Via SWAP project van APG en Kiwanis Brunssum, zijn er al  fondsen binnengehaald voor dit project en de donaties van de medewerkers van Provincie Limburg brengt dit project nog dichterbij het eindresultaat.
Wij zijn dankbaar dat ook Provincie Limburg dit goed doel wil steunen. Het is een mooie kerstgedachte!

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios