Ik investeer in de toekomst van een kind

Written by oanacipca

Posted on December 10, 2017

Ik investeer in de toekomst van een kind
Onderzoek heeft aangetoond dat muziek het brein in vele Drumlessenopzichten stimuleert, van de zintuigen tot het gedrag en van emoties tot motorische vaardigheden. Dat is de reden waarom ook al bij kinderen op jonge leeftijd muziek wordt gestimuleerd. Andrei heeft gevoel voor ritme. Dat merkten we toen wij stil naast hem zaten en zijn binnensmondse beatbox hoorden. Samen drumden we met onze handen op de bank waarop we zaten. Dat was een geweldig universeel muzikaal moment. Omdat wij dit talent in hem herkenden, wilde Stichting ‘Wanna Help’ investeren in zijn drumlessen, die worden verzorgd door de Scoala Populara de Arte in Targu Mures.
Wie is de donateur in Nederland die Andrei steunt in zijn muzikale ontwikkeling? Dat is Sven Wiertz, manager Event Services bij het MECC Maastricht. Hij voelde zich meteen aangetrokken tot onze kindgerichte acties en na ons verhaal over Andrei wilde hij voor deze jongen het verschil maken. Maandelijks doneert Sven een bedrag voor Andrei, niet alleen voor zijn drumlessen, maar ook voor zijn toekomst.

“We staan er hier in Nederland te weinig bij stil hoe goed we het eigenlijk hebben. Alleen maar druk met het werk, gezin en hobby’s. Ik kan een klein bedrag per maand eigenlijk makkelijk missen om iemand die het vele malen moeilijker heeft te ondersteunen. Omdat ik Oana persoonlijk ken, weet ik dat het geld goed terecht komt en niet ergens aan de strijkstok blijft hangen. Het is ook echt leuk de directe reacties te krijgen van Andrei. Dan weet je waar je het voor doet!

Voor mij is muziek een mooie uitlaatklep. Dagelijks in de auto van en naar het werk kan ik echt genieten en liefst op een lekker volume! Ik draai al sinds jaren plaatjes, alhoewel dat tegenwoordig nog maar enkele keren per jaar is. Kan me dan ook niet voorstellen dat iemand niets met muziek heeft… Vandaar ook dat het helemaal mooi is dat Andrei talent heeft en gevoel voor muziek. Ben blij dat door mijn bescheiden bijdrage Andrei meer mogelijkheden krijgt om van dat talent gebruik te maken!”

IDEAL_Logo
[maxbutton id=”1″]
 

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios