Simona heeft een toekomst voor de boeg

Written by oanacipca

Posted on December 10, 2017

Simona heeft een toekomst voor de boeg

 

Simona Vadana is een jonge vrouw van achttien jaar, die met vertrouwen haar toekomst tegemoet kan zien. Ze komt uit een gezin dat gebroken is door alcoholmisbruik. Simona heeft haar school verlaten halverwege haar middelbare schooltijd, als gevolg van een wederzijdse beïnvloeding van gespannen relaties en een gebroken gezin. In 2015 heeft Simona haar schoolcursussen weer opgepakt. In deze tijd hebben maatschappelijke werkers herhaalde pogingen gedaan om haar in haar familie te laten re-integreren, maar alle pogingen mislukten vanwege conflicten tussen haar moeder met haar nieuwe partner en de echte vader van Simona, die verslaafd was aan alcohol.

 

Vergezeld door een maatschappelijk werker van het Centrum voor Spoedopname kwam Stichting Simona vorig jaar december bij Stichting Betania aan. Ze was heel verlegen en bloosde iedere keer dat zij haar naam hoorde. Ze kwam naar Betania om financiële steun te krijgen voor de aanschaf van een verhogingsapparaat, omdat zij geboren is met een rechterbeen dat 3,5 cm. korter is dan het andere been.

 

In samenwerking met Stichting Betania biedt Stichting Wanna’ Help leefruimte aan en steun voor de voltooiing van een minimale studie die haar in staat stelt een opleiding te volgen om daarna een baan te vinden. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan counseling voor het overwinnen van trauma’s en trainingen in persoonlijke ontwikkeling, vrijetijdsactiviteiten ter bevordering van sociale vaardigheden, timemanagement en het leren omgaan met financiën.
Simona is een jonge, mooie en ambitieuze vrouw die ernaar streeft om de jaren die zij van school gemist heeft alsnog in te halen. Het is haar droom om te werken in een bakkers-laboratorium. Hoewel ze soms in het gezin woonde, moet ze toegeven dat zij niet de gelegenheid had om koekjes te bakken of speciale maaltijden met haar moeder te bereiden. De herinneringen aan haar jeugd beperken zich tot werk op het veld en andere activiteiten die normaal gesproken de fysieke kracht van een man vereisen.

 

Gaandeweg begint Simona opnieuw de wereld te ontdekken en meer te communiceren met anderen. Zij leert om te gaan met huishoudelijke apparaten, ze doet mee aan de organisatorische activiteiten en ze heeft nieuwe vrienden die haar gelukkig maken.
De toekomst van Simona is veelbelovend, vooral omdat zij de nadrukkelijke wens heeft om een onafhankelijk leven te leiden.
Het kamertrainingsproject duurt twee jaar en kost in totaal 3500 euro. Tot dusverre steunde  Stichting ‘Wanna Help’ twee jonge dames. Steun ons, zodat we meer jongeren kunnen helpen.

 

Doneer zodat we meer jongeren zoals Simona kunnen helpen.

 

Lees ook: Een kans voor Marcela

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2022.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios