Roemeense atlete rent mee met Maastricht Mooiste

Written by oanacipca

Posted on April 3, 2018

Giorgiana Lupu is per definitie een vechtster. Deze 22 jaar atlete heeft hard gewerkt om haar sportieve prestaties te bereiken en om tegelijk te bedenken dat haar leven niet gemakkelijk is geweest. Zij is een tijd de bewoonster geweest van de Integratie Center voor Jeugd (CIT), opgericht door Stichting Betania in Bacau, Roemenië.

 

Het sporten is altijd de motiverende factor van Giorgiana geweest om verder in haar leven te komen. Zij heeft  op haar tanden gebeten, heeft moeilijke tijden overwonnen en heeft hard getraind. Dagelijks gaat ze naar de sportschool  en vecht ze voor haar toekomst. Giorgiana ziet haar toekomst onlosmakelijk verbonden met haar atletische prestaties.

Anders noemt zij zichzelf, een gewone jonge vrouw, die in haar vrije tijd gedichten schrijft over mensen, seizoenen, relaties en  gebeden. “Ik maak soms spellingfouten” geeft de sportieve Giorgiana lachend toe, maar haar verbeeldingskracht helpt haar om verder te komen , om de wereld op een andere manier te zien en het helpt haar om haar gevoelens op papier te zetten. Muziek is ook een verborgen passie van haar. Ze houdt van zingen en heeft Madonna, Beyoncé en  Katy Perry als idolen.

 

Dit alles gebeurt buiten de trainingsuren die Giorgiana niet wil missen. Op deze manier is zij er in  geslaagd om een track record op te bouwen, waardoor zij de hoop van de atletiek in Bacau is geworden.  Tot nu toe won zij 55 medailles en diploma’s op diverse atletiekwedstrijden zowel in Roemenië als in het buitenland. Tijdens de laatste editie van de ‘Bistrita Cup’ behaalde Giorgiana de eerste plaats in haar eigen klasse en bereikte zij de  tweede plaats in de 60 m klasse.

 

Het is moeilijk voor haar zonder voortdurende steun van familie, maar het is haar gelukt om door te gaan. Af en toe heeft zij nog contact met haar moeder, die al lange tijd in het buitenland verblijft, maar ze doet haar best om zelfstandig door te gaan.  Haar meeste hartsvrienden zijn ook atleten, waarmee ze veel contact onderhoudt via het internet tijdens de trainingen en de wedstrijden.  Door de steun van Betania en onze Stichting is ze ervan overtuigd dat zij haar leven zal kunnen verbeteren.

 

Zij beschrijft zich als “een sterk persoon, gelukkig, ambitieus en trots.” Eigenschappen die nuttig zijn in haar sportcarrière, een sportcarrière die zij steeds op een hoger niveau wil brengen. Mensen als Giorgiana zijn voorbeelden van kracht, wilskracht en het vermogen om te slagen. Zij zijn de echte kampioenen van het leven…

 

Giorgiana rent met Stichting Wanna’ Help tijdens Maastricht Mooiste op 10 juni 2018. Zij rent voor andere achtergelaten kinderen en wezen en wil winnen!  Ren je mee voor een weeskind? Laat het ons weten via info@wannahelp.org

 

Lees meer over Maastricht Mooiste Actie hier

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2022.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios