Tafelwater actie voor Roemeense weeskinderen

Written by oanacipca

Posted on September 1, 2018

Vanaf zaterdag 15 september doen zes Wageningse restaurants mee aan een tafelwateractie ten bate van Roemeense weeskinderen. Bij Petit Louis, Het Oude Pakhuis, H41, Drinks & Bites, Het Poorthuis en Nol in ’t Bosch komt (een deel van) de vergoeding voor tafelwater ten goede aan de Nederlandse stichting Wanna’Help!.
Deze stichting ondersteunt de opvang en talentontwikkeling van wezen en in de steek gelaten kinderen in Roemenië. Dat is hard nodig, want in Roemenië zijn er weinig mensen die zich het lot van deze kinderen kunnen en willen aantrekken. Eén van de huizen die door Wanna’Help! worden ondersteund is het ‘familiehuis’ Casa Kiwi in het hart van de stad Targu Mures. Hier krijgen de kinderen een onbezorgde jeugd, die ze daarvoor niet hebben gekend. Een ander weeshuis staat in de buurt van de stad Bacau, een zeer arme streek. Hier krijgen 35 – 40 kinderen o.a. ondersteuning van hun talentontwikkeling. Dat varieert van zwemles, muzieklessen, zang, dans tot journalistiek en informatica. Als de kinderen 18 jaar zijn moeten ze de weeshuizen verlaten. In het zogenaamde ‘kamertraining project’ worden ze voorbereid om een zelfstandig leven in de maatschappij goed te laten verlopen. De kinderen leren hier o.a. hoe je met geld omgaat. Onder het motto ‘Hun toekomst is in onze handen, onze toekomst is in hun handen’ zet de stichting Wanna’Help! zich in voor deze kinderen.
De zes Wageningse restaurants hebben toegezegd zich minimaal een maand in te zetten voor deze actie, dus zeker tot 15 oktober.
Meer informatie over Wanna’Help! is te vinden op www.wannahelp.org

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2020.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios