Een onvergetelijke ervaring

Written by oanacipca

Posted on September 21, 2019

“Donderdagochtend vertelt Stefi ons meer over het uitbreidingsproject van Casa Kiwi. Hij laat ons de bouwtekeningen zien: het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee verdiepingen, met vijf slaapkamers, twee badkamers, een keuken en een opleidingsruimte.

Stefi legt uit dat de opleidingsruimte een belangrijk onderdeel is van het project, want naast de opvang van kinderen in het huis, helpt de Casa Kiwi Foundation eventuele adoptieouders bij de procedure en begeleiden zij de adoptieouders bij allerlei zaken waar zij mee te maken kunnen krijgen (bijvoorbeeld het omgaan met trauma’s die de kinderen hebben opgelopen).

Inmiddels hebben de werklui de fundering van het oude gebouw verwijderd en maken zij de grond bouwklaar. Daarmee is het werkgedeelte van deze support trip gerealiseerd!

Omdat we genoeg bakstenen hebben schoongemaakt, pakken we andere klussen op. De houten tafels en banken in de tuin kunnen wel een opknapbeurt gebruiken en het onkruid in de tuin mag wel eens worden gewied. Nadat alle benodigde materialen zijn gekocht, gaan we enthousiast aan de slag.

 

 

Dan is vrijdag de laatste dag in Targu Mures aangebroken. Nadat de houten tafels en banken van een tweede laklaag zijn voorzien, maken we ons klaar voor de barbecue en bonte avond in Casa Kiwi. Stefi bedankt het SWAP-team voor de hulp en de tijd die we met de kinderen hebben doorgebracht.

 

 

Na een gezellige avond met veel eten, muziek, dans en spelletjes, nemen we afscheid van de kinderen en de staff van Casa Kiwi.

 

 

We hebben een geweldige week en een onvergetelijke ervaring gehad! Stefi en Lumi doen fantastisch werk, met steun van Wanna’Help. We zijn dankbaar dat we daar een week lang deel van mochten uitmaken!

 

 

 

Deze blog is geschreven door Roberto Nonnis, APG SWAP Team

Auteursrechten © Stichting Wanna' Help 2024.   Alle rechten voorbehouden.
Powered by EMOTIONstudios